Skip to Content

ØKOSLO 2014, ja!

okoslo-2014

Gode nyheter #ØKOSLO har nå fått tilsagn på sin søknad om midler fra SLF! HURRA! Det betyr at det garantert blir en fullspekket økouke i Oslo i 2014, og vi gleder oss stort til å sette igang planleggingen på nyåret. Vi vil holde dere oppdatert om hva som skjer fremover på vår FB-side (www.facebook.com/okoslo), så følg med!

Vi vil og benytte anledningen til å takke alle våre samerbeidspartnere, arrangører, bidragsytere, og ikke minst de tusener av Oslos befolkning som deltok i løpet av ØKOSLO 2013, TAKK!

På gjensyn!

//Prosjektgruppen for ØKOSLO ved prosjektkoordinator Idun Leinaas og kommunikasjonsansvarlig og designer Tord Alexander Viken

 

SMAK PÅ DET! #ØKOSLO film

Hva smaker egentlig en gulrot? Hva smaker et eple? Hva smaker en potet? Som alt annet har og smaken sin opprinnelse og er unik. Et usprøytet eple fra en hage i Oslo smaker ikke det samme som et fra en industriell eplegård, en biodynamisk potet smaker ikke det samme som en konvensjonell potet, en økologisk dyrket gulrot smaker ikke det samme som den konvensjonelle i butikken. Men smaker de bedre? Se filmen selv – smak på det!

Smak på det! from ØKOSLO on Vimeo.

Oslo Kooperativ er nå samarbeidspartner med ØKOSLO

logo_Koop_sort_uten-fyll

Vi ønsker velkommen til vår siste samarbeidspartner Oslo Kooperativ som nå deltar med tre ulike aktiviteter under ØKOSLO.  Torsdag 17. oktober kan du ta del i deres marked i Mathallen, der kan du få kjøpt biodynamiske og økologiske matvarer direkte fra Østlands-bønder uten fordyrende mellomledd. Senere samme dag kan du delta på et inspirasjonskurs i bærekraftig matlagning. Fredag kveld 18 oktober arrangeres Klubb Kooperativet, og der møtes folk på Fuglen café og bar til god musikk, mingle og godt drikke.  Kooperativet ble startet opp for at folk skulle kunne kjøpe biodynamiske og økologiske grønnsaker direkte fra bonden uten mellomledd til en rettferdig pris for både bruker og bonde. Nå har Oslo Kooperativ vokst til over 500 medlemmer på under ett år og enda flere står på venteliste. De har vist at det nytter å ta sakene i egne hender og skape egne muligheter for et grønnere og økologisk ansvarsbevisst forbruk. Nå er allerede en ny avdeling på Ås i Akerhus på vei, og de håper at det vil oppstå flere Oslo-avdelinger og flere avdelinger omkring i landet. De er inspirerte av Københavns fødevarefællesskab som nå har vokst til over 5000. Når det gjelder tilgangen til økologisk mat er Danmark utvilsomt fortsatt deiligst, men vi følger etter, og Oslo Kooperativet er et veldig godt tegn i tiden.

Les mer om Oslo Kooperativ her

ØKOSLO vokser og gror

OKOSLO_Herligheten_tomater

Det vokser og gror i det økologiske Oslo, og programmet til ØKOSLO har nå begynt å ta form:

www.okoslo.no/program/

Her finner du kurs, seminar, debattmøter, økologisk Bondens marked, økologisk smaksverksted, Bygdefest på Kongsgården og mye mer.  Ikke minst en mulighet til både og lære, oppleve og smake deg gjennom hva ØKOSLO,  økologisk og biodynamisk landbruk og matproduksjon har å tilby Oslo – og verden. For økologi handler ikke bare om Oslo, men om hvordan vi forvalter våre naturressurser. Gjennom å ta økologisk bevisste valg påvirker vi vårt nærområde, men vi tar og vårt ansvar globalt på alvor.  ØKOSLO er en uke, men mange av de personer, virksomheter og aktviteter som er involvert, har drevet på lenge før denne uken og fortsetter etter at uken er over. Vi håper at vår uke vil inspirere flere til å følge de gode eksemplene og forbildene. Vi satser selv på å følge opp vårt arbeide til neste år.

Vel møtt!

//Tord Alexander Viken – kommunikasjonsansvarlig

Vi gleder oss!

okoslo-06

Da er vi igang med forberedelsene til Oslos første og forhåpentligvis ikke siste økouke, i midten av oktober. Vi kan love en fullspekket uke som vil kunne tilby noe for enhver smak både billdelig og bokstavelig.

ØKOSLO vil under vårt motto smak – opplev – nyt, vise hva  økologisk og biodynamisk matglede og matkultur er, men og kunnskapen som ligger til grunn. Les mer