Rene_smaker_web

Bondens marked, Norges Bondelag og Slow Food Norge inviterer sammen med Non Dos vin, som del av ØKOSLO, til en helaftens reise gjennom det lokale og økologiske Norge i kombinasjon med det beste av naturvin. Vi tilbyr en 9-retters meny satt sammen av den anerkjente kokken Bodil Fjellestad Eikrem med tilpasset biodynamisk og økologisk vinmeny.

MENY

I.
Krabbe med rogn frå Stjernefisken, salsa av epler frå Alhaug gård, spirer og sennepsdressing.

II.
Gjørs frå Stjernefisken med suppe av gulrot frå Øko-Rygge, olje av urter frå Aukrust og sprøsteikt bacon frå Virgenes.

III.
Sukkersalta storfekjøtt frå Grøndalen gård med bakte beter, tyttebær frå Ulsrød Sopp og Bær, Nyr fra Grøndalen Gård og heimelaga flatbrød frå Hemsedal flatbrødbakeri.

IV.
Vill torsk med potet/sellerikrem, grønnkål frå Ommang Søndre og sylta gresskar frå Korsvold gård.

V.
Mørbrad av lam frå Stange gardsmat med ovnsbakte rotgrønsaker frå Korsvold gård, baconpotet og sirup av solbær frå Alhaug gård.

VI.
Shot av jordskokksuppe med jordskokk chips frå Anne Heidi Bergheim

VII.
Elg frå Heidal Landbruksprodukter,  marinert i ferske urter frå Aukrust, stua
skogsopp frå Ulsrød Sopp og Bær og sylta raudlauk frå Korsvold gård.

VIII.
Tre typer norske oster med chutney av plommer frå Hvaler.

IX.
Gode gammeldagse tilslørte bondepiker av syrlige epler frå Alhaug gård og bringebær frå Bærgården Østre Enger

Sted: Matsalen i Mathallen | Tid:18.30 – 22.30
Pris: 650,- inkl. vinmeny (550,- med alkoholfri drikkemeny) | PÅMELDING: FULLTEGNET