Vandana_Shiva

Å spise er å påvirke ditt nærområde – og verden. Det du spiser berører naturgrunnlaget, biomangfold, økomoni og sosiale forhold,  både lokalt og globalt. Ved å ta bevisste matvalg kan hver enkelt av oss påvirke på en positiv måte som fremmer både natur og mennesker.

Kan sult avverges gjennom politiske valg? Er det økologi eller økonomi som styrer den globale matproduksjonen? Kan vi møte de økonomiske og helsemessige utfordringene vi står overfor gjennom det økologiske jordbruket? ØKOSLO har samlet engasjerte stemmer fra inn- og utland for å samtale omkring vår verdens matproduksjon.Vi er og så heldige å ha fått den verdenskjente økologen og aktivisten Vandana Shiva til å delta, hun reiser verden om for å støtte opp om lokalt, bærekraftig jordbruk, matsuverenitet og kamp mot GMO:

«It is time to organise and concentrate our energies to liberate our seeds and our food from the toxic, greedy and lethal clutches of global corporations like Monsanto; from the laws the corporations are writing, stealing our democracies in order to steal our seeds and food, our health and livelihoods, our cultures and our lives.» – Vandana Shiva


Innledere er Ove Jakobsen, professor i økologisk økonomi, Vandana Shiva, fysiker, økolog og aktivist og Aksel Nærstad, utviklingspolitisk seniorrådgiver i Utviklingsfondet
.

Ordstyrer: Aina Bartmann, daglig leder Bondens marked

Sted: Litteraturhuset, Amalie Skram | Tid: 18 – 20. 30 | Påmelding: gratis, åpent for alle | Arrangør: Oikos, Debio, Biologisk-dynamisk Forening

Foto: Vandana Shiva, Conscious Agriculture